Головні мікроелементи для сої

☝️ Незважаючи на певні стереотипи, соя – культура, яка для формування врожаю споживає більше поживних елементів, ніж зернові. Соя нерівномірно поглинає елементи живлення впродовж вегетаційного періоду, здатна засвоювати азот з атмосфери, використовувати важкодоступні форми фосфору та калію з ґрунту та реутилізувати їхні запаси зі стебел у насіння.

Виділяють три основних періоди інтенсивності споживання соєю елементів живлення:

  • сходи – бутонізація (низький рівень);
  • цвітіння – формування бобів (інтенсивний рівень);
  • налив насіння – достигання (середній рівень).

 

Разом з потребою в основних елементах живлення, соя чутлива до нестачі мікроелементів.  Їхній дефіцит уповільнює біологічні процеси, і, як наслідок – послаблює імунітету рослини, знижує врожайність та якість зерна на виході.

  • Магній сприятиме посиленню фотосинтетичної активності та покращуватиме накопичення поживних речовин рослиною, що є необхідною складовою для високотехнологічних посівів.
  • Сірка – елемент, без якого не буде відбуватися нормальний обмін азоту. Сірка входить до складу незмінної амінокислоти – метіоніну, з якої починається синтез усіх без винятку білків в рослинах, а також цистину та цистеїну, які забезпечують якісні показники врожаю та олійність.
  • Бор необхідний рослині протягом всього періоду вегетаціі. Він забезпечує пластичність тканин, транспортування елементів живлення, формування квіток, пилку та стимулює рівномірне цвітіння.
  • Молібден сприяє росту кореневої системи і стимулює життєдіяльність бульбочкових бактерій, бере участь у фосфорному та азотному обміні, підсилює синтез хлорофілу. Цей елемент зосереджується в молодих органах рослини, а в кінці вегетації локалізується в насінні. Входить до складу ферменту нітрогенази і сприяє біологічній фіксації азоту.
  • Залізо – цей елемент активний учасник процесів метаболізму, впливає на синтез хлорофілу та дихальні процеси, є важливим для більш ефективного фотосинтезу та кращого синтезу білків.

 

Наші фахівці рекомендують найбільш ефективні комбінації продуктів для отримання високих врожаїв:

  •  у фазу 3-5 трійчастих листкаМолібден в нормі (0,5-1,0 л/га)+ Бор (0,5 л/га)
  • у фазу бутонізаціїСоя (1,5 л/га) як джерело важливих мікроелементів для інтенсивності процесу фотосинтезу + Бор (0,5-1,0 л/га) для кращого формування квіток і процесу запилення + Молібден (0,5 л/га) для посилення життєдіяльності больбочкових бактерій та засвоєння азоту;
  • у фазу наливу бобів за потреби та при наявності продуктивної вологи, застосовуйте Соя в нормі (1,5-2,0 л/га), тим самим ви спрацюєте на підвищення якості врожаю.

 

Назва мікродобрива

Вміст активних речовин, г/л

Фасовка, л

Норма внесення,

л/га

Ціна, USD/л, в т.ч. ПДВ

«ЯРИЛО» Соя

N - 50, MgO – 34.5, SO3 – 35.5, Fe - 10, Mn – 8, B - 4, Zn - 5, Cu - 2, Mo - 2, Co - 0.1, карбонові кислоти, гумати, ПАР

1; 10

2-3

5,5

ЯРИЛО Бор

N – 68, В – 150, ПАР

1; 10

1-2

4,2

ЯРИЛО Бор Екстра

N – 68, В – 150, Mo – 0.1, амінокислоти, цитокінін, гумати, ПАР

1; 10

0,5-3,0

6,1

ЯРИЛО Молібден

N – 10, Mo – 40

1; 10

1-2

11,4

соя ярило_page-0001
Читайте також



Основні хвороби соняшника

  • Біла гниль, або склеротиніоз - Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary.
  • Сіра гниль - Botrytis cinerea Pers.
  • Пероноспороз - Plasmopara helianthi Novot. ...
  • Іржа - Puccinia helianthi Schw.
  • Фомоз (чорна плямистість) - Phoma oleracea var. helianthi Sacc.
  • Попеляста гниль стебла (вугільна гниль) - Sclerotium bataticola Taub.